Σε μια σεμνή τελετή και σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής βασιλόπιτας της Περιφέρειας Προσκόπων Θεσσαλονίκης.

Με την ευλογία του Πανοσιολογιώτατου Πατέρα Αμβρόσιου, εκπρόσωπου του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και με τον χαιρετισμό του Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Θεσσαλονίκης κ. Μανασσή Παναγιώτη ξεκίνησε η τελετή μας για την έναρξη της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς επετειακής, μιας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων γιορτάζει τα 110 χρόνια λειτουργίας.

Την τελετή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Μητρομάρας Χριστόφορος, ο Οικονομικός Σύμβουλος του Δ.Σ./Σ.Ε.Π. κ. Λουλούδας Ηλίας και ο Αναπληρωτής Γενικός Έφορος κ. Προμπονάς Παντελής.

Χαιρετσμό απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας κ. Καλαφάτης Σταύρος, οι Βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος , κ. Κούβελας Δημήτρης, κ. Ευθυμίου Άννα και ο κ. Σιμόπουλος Στράτος. Κοντά μας παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου Βούλα και ο Αντιπερειάρχης Επικοινωνιών και Μεταφορών κ. Αβραμίδης Ευστάθιος.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ζειμπέκης Νίκος. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντ. Μακεδονίας κ. Βάνης Δημήτριος. Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης – Συκεών κ. Αντύπας Γεράσιμος. Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντ. Μακεδονίας κ. Νάκου Βασιλική και ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου το Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κουβουκλιώτης Φώτιιος.

Παρόντες και στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας, συγκεκριμένα, ο Ναυτικός Διοικητής Βορείου Ελλάδος Πλοίαρχος Φωτέλλης Ιωάννης, ο Αρχιπλοίαρχος και Κυβερνήτης του “Α/Τ Βέλους” Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος και εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, τέως Περιφερειακοί Έφοροι και κάτοχοι Αργυρού Φοίνικα.

Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων στο 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμπελοκήπων και στο 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμπελοκήπων. Καθώς και η απονομή μεταλλίων Eξαιρέτων πράξεων, Αναγνώριση Mακράς Ευδόκιμης Υπηρεσίας και μετάλλιο Ευδοκίμου Υπηρεσίας σε στελέχη της Περιφέρειάς μας. Μετάλλια φίλων του προσκοπισμού καθώς και εύφημος μνεία σε μέλη της Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων Θεσσαλονίκης.

Τις ευχαριστίες από το βήμα εξέφρασε ο Περιφερειακός Έφορος κ. Μανασσής Παναγιώτης στον κ. Αθανάσιο Αδαμ και στον κ. Σακκολέβα Νικόλαο για την προσφορά τους στην Περιφέρειά μας καθώς και στην Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την παραχώρηση του χώρου.

Για άλλη μια χρονιά η χορωδία παλαιών Προσκόπων και Οδηγών γέμισε με μελωδίες και προσκοπικά τραγούδια την τελετή μας.